Как да последвам сърцето си и да работя това, което обичам?

Как да последвам сърцето си и да работя това, което обичам?

20.04.2019 0 By Tanya Ilieva

Работите ли от сутрин до вечер на пълен работен ден? Сбъдвате ли нечии чужди идеи, мечти и планове? Изкушението да продължавате да го правите вероятно идва от “сигурността” на заплатата и работното място. Дори и да е малка заплатата, тя ви дава “гарантирани” доходи, с които да си платите кредита и месечните разходи за живеене. Ако това е работата на вашите мечти – добре, но в 99% това не е така. Какво се случва всъщност? Завършваме училище, после университета и избираме специалност, която е актуална за нашите родители или съученици, но не и за нас. Даваме ли си време да погледнем надълбоко в най-съкровените си мечти и желания и да изберем специалност, която да ни вдъхновява да прекарваме часове наред в университета и жадно да попиваме всяка информация по темата? В повечето случаи – не. Като завършим си намираме работа по обяви, която да е що-годе подходяща за нашето образование, без да изхождаме от нашето вдъхновение и интереси. Въпросът е – мога ли да си намеря работя, която да ме пали, да ме кара да се чувствам полезен, да ме вдъхновява да се развивам повече и повече в тази посока… и тръгваме ли първо от сърцето когато взимаме решения за посоката ни на живот, и на развитие, или следваме стадото?

Веднъж осъзнали, че сме със стадото започваме да се опитваме да чуем гласа на сърцето си, но тогава идват с пълна сила страховете. Накъде да вървя, как ще се справя, ще бъда ли достатъчно добър в новото начинание?

Напускането на зоната на комфорта е страшно за повечето хора. Новото начинание не дава сигурността на работно място и изглежда твърде рисково. Вътрешният саботьор трескаво ни притиска да се откажем, дори ни предлага идеи от рода: “Дали да не си намеря по-платена работа?”, “Аз нямам опит и ще се проваля”, “Как ще се изхранвам и себе си и семейството си”, “По-добре да си стоя на сигурно, нищо, че не се чувствам удовлетворен”…. Все мисли, които ни отдалечават от нашата същност да бъдем творци на живота си.

Ако изпитвате неудовлетвореност от изборите, които правите за своя живот и своята работа, свържете се с мен за консултация и можем заедно да ви върнем на пътя на вашите мечти. Всяка идея може да бъде превърната в план и да  бъде реализирана на практика! Позволете си да станете това, което можете да бъдете!